ourhistory

Der var engang... BFGoodrich

Ja, ørkenstøv, sand og mudder er en almindelig del af offroad-sport i dag. Men hvad du måske ikke vidste, er, at BFGoodrich-dæk har spillet en rolle i events, som ikke har meget med motorsport at gøre. Lad os fortælle dig lidt om vores spændende historie og saftige anekdoter.

Hvordan startede det hele?

benjamin goodrich

I 1870 startede Dr. Benjamin Franklin Goodrich en virksomhed, der producerede gummi, i Nordamerika i Akron, Ohio.

Den startede ud med at fremstille cykeldæk og fortsatte derefter med også at producere bildæk, som kunne klare den hastighed og belastning, som var påkrævet fra den spirende bilindustri. Dette fik Charles Goodrich, Benjamin Franklin’s søn, til at oprette det allerførste forskningscenter inden for bildæk i USA.

Og ikke lang tid efter fandt BFGoodrich endnu en måde at forbedre mobilitetsområdet på, da virksomheden gik ind i den hurtigt voksende luftfartsindustri. Dette gjorde det muligt for det udfordringsorienterede brand at skubbe grænserne inden for nogle helt nye områder:

- BFGoodrich spillerede en rolle i forbindelse med den fartrekord på 75 km/t, som blev sat i 1909 ved det første internationale flyveshow, som blev afholdt i Reims. Flyet, der satte rekorden, var produceret af Curtiss Aeroplane Corporation.

- I 1920’erne fandt en begivenhed sted, som på daværende tidspunkt syntes umulig at klare. I 1927 blev Charles Lindbergh den første person nogensinde til at flyve over det atlantiske hav uden stop undervejs. Flyveturen blev foretaget i flyet, the Spirit of St. Louis, og det var BFGoodrich, som leverede dækkene til flyet.

Vi har gennem hele vores historie aldrig ladet os slå ud af en udfordring. Og det vil vi aldrig gøre. Nedenfor kan du få et glimt af nogle af de væsentlige udfordringer, som BFGoodrich har klaret gennem sin lange historie.

chronologicaltimeline challenge responsive dk

Vores historie har sat sit præg på filmverdenen

"Bullitt" - San Francisco, 1968

Steve McQueen stiger ind i en grøn Ford Mustang, efterfulgt af instruktørens kameraer. Han sætter gang i motoren og begiver sig ud på en vild jagt, der sætter biografskærmene verden over i brand.

Med hvinende dæk går Steve McQueen all in, mens han farer gennem gaderne i San Francisco... Denne kult-scene fra filmen ”Bullitt” fik tusinder af biografgæster helt ud på kanten af sæderne, næsten som om de sad i Mustangen ved siden af Steve McQueen.

Hvem udviklede de dæk, der blev brugt i denne action-scene? BFGoodrich!

Batman og andre kendte bilstunts


Hvis du er Batman-fan, vil du måske blive overrasket over at finde ud af, at batmobilen kørte på BFGoodrich-dæk i den allerførste filmatisering af superhelten fra 1939. Pingvinen skulle bare passe på!

Det var også BFGoodrich-dæk, som blev brugt i de neglebidende biljagter i Burt Reynolds’ Pontiac Firebird i ”Det vilde ræs” fra 1977 og i General Lee’s hæsblæsende stunts i serien, The Dukes of Hazzard” fra 1979, som gjorde et stort og varigt indtryk på den lille skærm.

Vi er stolte over, at vores dæk også er blevet brugt i film til de mest udfordrende stunts.

Vores historie har sat sit præg på... Historien

1310794 charles lindbergh

Charles Lindbergh

Vidste du, at vores dæk var med i historiske begivenheder, allerede inden de blev monteret på bilerne i biografilm?

I 1903 blev Horatio Nelson Jackson den første person til at køre tværs over USA i en bil. Kan du gætte, hvilke dæk hans Winton touring kørte på? Lige præcis! BFGoodrich-dæk.

I 1927 blev den første flyvetur tværs over det atlantiske hav udført uden stop med Charles Lindbergh som pilot. De dæk, som var monteret på flyet, for at sikre, at flyet kunne lette og lande ordentligt, var også BFGoodrich-dæk.

Disse banebrydende dæk har begejstret massevis af mennesker og rørt dem til tårer og slået rekorder, som ellers virkede umulige at slå – både på vejene og i luften.

Vi er stolte af at have bidraget til disse eventyr med højtydende, sikre og effektive dæk, som superhelte har kunnet sætte deres lid til.

Vores historie er født ud af sejre

Udover disse historiske bedrifter har vi også taget adskillelige udfordringer op inden for motorsporten. Vi blev den første dækfabrikant til at forsvare titelen i Indianapolis 500-løbet.

Ikke lang tid efter blev vi bidt af den mere beskidte side af racerløb og med tiden fik vi opbygget et stærkt ry inden for offroad-race. BFGoodrich har kørt alle løb, lige fra ørkenløb i Baja til løb i Dakar gennem eroderede landskaber, og vi har vundet – det hele. 

1913 indianapolis 500

Indianapolis 500 , 1913

moser g 240185

Moser G 240185

Vi har mødt en masse modgang igennem årene både på vejene og ude i terrænet. Denne modgang har lært os en masse vigtige lektier om, hvordan dæk fungerer. Vores ingeniører har brugt denne viden i forbindelse med udviklingen af alle vores produkter og produktdele.

Vi er stadig dominerende på grus


Det er sjovt at tænke på, at den dækfabrikant, som oprindeligt opfandt terrændækket, stadig er stadig dominerende på grus den dag i dag.

Lige siden vores første sejr i Baja 1000-løbet i 1972 har vi vundet langt over 200 offroad-løb. Heriblandt bør nævnes de 21 sejre i træk, vi vandt til Baja 1000-løbet mellem 1986 og 2007, som har gjort BFGoodrich til den dækfabrikant, der har sat standarden til de Nordamerikanske offroad-løb.

history

Men BFGoodrichvar og er en professionel aktør og lod sig ikke stille tilfreds. Derfor ønskede brandet at udforske, hvad verden ellers havde at byde på af udfordringer.

2006 blev et vendepunkt i vores historie, da vi for første gang deltog i verdensmesterskaberne i rally og hjalp både Sébastien Loeb med at vinde løbet fem år i træk og Citroën og Ford med at vinde konstruktørernes mesterskab.

I løbet af den korte tid, vi har deltaget i verdensmesterskaberne, har vi vundet både kørernes og konstruktørernes mesterskab hver gang. Brandet deltog også i IRC (Intercontinental Rally Challenge) for første gang i 2007 og vandt samme år med Peugeot.

BFGoodrich fortsatte denne success og vandt i flere forskellige kategorier til Dakar Rally og til FIA Cross Country Rally World Cup. BFGoodrich vandt Dakar-løbet otte gange i midten af 20’erne og vendte tilbage i 2016, hvor brandet hjalp Peugeot-teamet til en sejr.

etape8 dakar2021 691 cropped

Brandet deltager stadigvæk i mange lokale løb især i Nordamerika, hvor BFGoodrich-dækkene brillerer på en lang række underlag, herunder grus, sand, sten og asfalt. Dette viser den utrolige alsidighed, der karakteriserer BFGoodrich's produkter.

Vores store tilstedeværelse i konkurrencer verden over har kun været mulig på grund af en række vigtige partnerskaber. 

Hvad fik os til at tage alle disse udfordringer op og klare dem?

Passion. Entusiasme. Spændingen ved nye eventyr. Begejstringen ved at vinde. Og vores konstante ønske om at skubbe grænserne for, hvad der er muligt. Alt dette har været det nødvendige brændstof, som har hjulpet os til at innovere, forbedre vores produkters ydeevne og opfinde nye teknologier.

Vores vigtigste innovationer

For os handler det om mere end blot at nå over målstregen, og det kan man se på de nogle af vores vigtigste innovationer:

- Det første slangeløse dæk til amerikanerbiler (1947)
- Det første radialdæk til markedet for amerikanerbiler (1965)
- Det første runflat-dæk (1967)
- Det første terrændæk (1976)
- Den første dækserie til tunge lastvogne/den første serie af markedsførte dæk (1996)


Denne video hylder BFGoodrich-dækkene, som nu har rundet de 150 år.

Celebrating 150 Years of Building | BFGoodrich® Tires

Udviklet til køreentusiaster, af køreentusiaster

Hvis du er køreentusiast, så er vi et godt match. For det er vi nemlig også! Uanset hvad vi beskæftiger os med, går vi ind i det med hjertet, for det er vores passion, der driver os og motivere os til at at gøre dine drømme til virkelighed.

Vi har forpligtet os til hele tiden at gå skridtet videre ved skubbe grænserne inden for innovation, ved at vinde flere og flere løb og ved at få stærke følelser frem i folk og give dem et adrenalinkick. Vores mål er at fortsætte med at tilfredsstille eventyrlystne kørere og fortsætte med at sætte et præg på historien med vores hjulspor

Skulder ved skulder står vi sammen med vores kunder til en lang række events verden over. Lige fra store messer til små lokale events. Vi tilbyder enestående dæk, som er udviklet til at kunne køre under vanskelige og ekstreme kørselsforhold både på vejene og til offroad-kørsel.

Uanset om det drejer sig om drejer sig om dagligdagskørsel eller konkurrenceløb, så er der ikke længere nogen tvivl om, hvad vi er i stand til at levere både på vejen, over vejen og til kørsel offroad.

Men hvad med dig? Er du klar til at opleve spændingen ved nye eventyr, du kan få, bag rattet i din bil?

fresh 020521 getsomephoto 020828 1
Du bruger en webbrowser, der ikke understøttes
Du bruger en webbrowser, der ikke understøttes af dette websted. Det betyder, at nogle funktioner muligvis ikke fungerer, som de skal. Dette kan resultere i underlig adfærd, når du browser. Du kan bruge eller opgradere/installere en af følgende browsere for at få fuldt udbytte af webstedet.