Et par definitioner

Uanset om du er passioneret bilist, 4x4-entusiast, elsker flotte biler eller helt enkelt bare er en krævende chauffør, så kan du med BFGoodrich få nye køreoplevelser. At give så mange som muligt følelsen af sporty, kontrolleret og kompromisløs kørsel under alle forhold … det er vores mål. Se definitionerne nedenfor og lær de vigtigste, grundlæggende teknikker

ORDLISTE FOR KØRSELSGUIDEN

REAKTIVITET

Picto réactivité virage à droite
Picto réactivité virage à gauche

Eller reaktionsevne er hastigheden og omfanget af respons mellem dæk og bil på førerens betjening. Reaktiviteten har betydning for, hvor "sportspræget" dekket er.

VÆGTOVERFØRSEL

Vægtoverførsel for-bag

Det drejer sig om overførsel af vægten til bilens for- eller bagende, alt efter om du bremser eller accelererer.

Picto transfert de charge à l'accélération

Når du accelererer, har forenden af bilen tendens til at løfte sig, og bagenden af bilen sænker sig. Man taler i den forbindelse om en vægtoverførsel bagud, hvor bagakslen bærer det meste af bilens vægt.

 
Picto transfert de charge au freinage

Når du bremser,har forenden af bilen tendens til at sænke sig, og bagenden af bilen hæver sig. Man taler her om en vægtoverførsel fremad, hvor forakslen bærer hele bilens vægt.

VÆGTOVERFØRSEL SIDEVÆRTS

Når bilen kører ind i en kurve, overføres vægten fra dækkene kurvens inderside til dækkene i kurvens yderside på grund af centrifugalkraften.

OVER- OG UNDERSTYRING

OVERSTYRING

Picto survirage

Overstyring forekommer, når bagakslen trækker mere end forakslen. Det virker som om, bilen vil svinge mere, end du beder den om. Det føles, som om bilen vil ”skære” svinget.

UNDERSTYRING

Picto sous-virage

Understyring forekommer, når forakslen trækker mere end bagakslen. Bilen vil køre lige ud, selv om du drejer på rattet. Bilen har tendens til at skride ud i svinget.

FIREHJULSTRÆK

Picto traction 4x4

En firehjulstrækkers trækkraft svarer til bilens greb eller den vedhæftning, bilen har på asfalt. Den gode trækkraft ved firehjulstræk giver et fremragende vejgreb på forskellige typer underlag såsom asfalt, grus, sand, mudder osv.

UDSKRIDNINGSVINKEL

Forskellen mellem den retning, hjulene styres i, og den retning, bilen følger, kaldes udskridningsvinklen.

BREMSEMOMENT

En populær teknik i dragrace og blandt ”on-route” kontrollører til at øge accelerationen på startlinjen. Det består i at øge motorens omdrejningstal, indtil bremserne slippes.

UDSKRIDNING

Dækket mister grebet i en kurve eller ved acceleration fra stående start. Dækkene glider i stedet for at gribe fat i vejen.